Tips & trixVi tänker annorlunda

Problemlösningar
Tjejringes Macsidor är mycket hängivna, och ser som sin uppgift här i livet att förse sina läsare med lösningar som tillfredställer alla eventuella behov och önskningar. Om du är en hemanvändare med en Mac, eller sitter i ett kontorslandsakap och kanske har en massa dumma PC:ar rutomkring dig hela dagarna, ska du veta att vi finns här för din skull. Klicka på alla knappar så blir det roligare.

Ringring

Tipssidan

ICQ

ICQ

Klagar dina PC-polare över alla dessa kontiga tecken de får när de ska prata med dig via ICQ? Känns det jobbigt? Vill du göra dem gladare?
Här kommer en chattenfixare som gör att de får fina svenska tecken när ni talas vid...

Blir du irriterad över att du får konstiga tecken när du pratar med dina PC-polare över ICQ? Retar du ihjäl dig på att PC-versionen ständigt får nya fantastiska finnesser , medan Mac-klienten knappt funkar? Då är det dags att byta till den eminenta lilla ICQ-konen Gerrys ICQ.

ICQ

är ett förnämligt litet program. Men dom har varit rätt så slöa med att anpassa det för oss Mac-användare... Inte nog med att PC-folket har miljarders mer finesser på sin version – ingen på Mirabilis (eller är det AOL nuförtiden?) har heller brytt sig om att fixa så att de svenska tecknen funkar när en Mac och en PC ska prtata med varandra. Det blir mest en massa fyrkanter eller andra konstiga tecken...

CHATTENFIXARE FÖR ICQ FRÅN MIRABILIS

Pierre Andersson har snickrat ihop en lösning för teckenproblematiken i Mirabilis ICQ. Eller en halv lösning i alla fall... Du kan nämligen göra så att PC-ägarna ser dina svenska tecken rätt på sin maskin. Men deras å, ä och ö blir fortfarande skräptecken på din Mac... :-(
Så frågan är om det är nåt att ha över huvud taget?
Nåväl. För alla snälla och omtänksamma som vill hålla kvar sin ICQ från Mirabilis – såhär gör man:

Du lägger typsnittet i typsnittsmappen och Svensk-windoz i System (i systemmappen). Därefter går du in i inställningar – teckenuppsättningar – och bockar för Svensk-windows också. Du kanske redan har mer än ett språk förkryssat så att flaggan finns bredvid Finder, annars lägger den sig där och det är bara att välja rätt tangentbordslayout när du ska chatta med PC-nörds.
Lätt som en plätt!

TECKENPROBLEM I MAIL

Chattenfixaren kan också fixa teckenproblem i mail och sånt till vår/Macens fördel. Läs mer om det på hemsidan.

GERRYS ICQ

Här är svaret för dig som ruttnat ihop totalt på Mirabilis seghet. Gerry importerar dina befintliga kontakter via ett litet hjälpprogram. Sedan kan du messa och chatta på samma villkor som PC-folket.
Här finns message history, möjlighet att avpassa teckenuppsättning för PC-kompatibilitet, och en massa andra trevliga inställningar. Dessutom är den mycket stabilare än orginalet!
Det enda du förlorar på bytet är den söta blomman...

ICQ OCH BRANDVÄGGAR

Brandväggar och ICQ är något många tror är en fullständigt omöjlig kombination. Så är icke fallet!
Lätt som en plätt!
Ställ in din ICQ-klient på modem, oavsett om du sitter på fast lina eller har modem.
Så enkelt fixar du den biffen!

Relaterade länkar...

ICQ – partyprogrammet
Läs en (gammal) betatest av programmet.

ICQ – här hämtar du Mirabilis-versionen av det behändiga lilla programmet

Chattenfixare – här hittar du typsnittet och teckenuppsättningen, samt lite annat smått och gott.

Pierre Andersson – heter han som fixat det.

Gerrys ICQ – här hämtar du den kompetenta ICQ-klonen som Gerry snickrat ihop.

Denna sida innehöll svaren på alla mina frågor.

JA | NEJ

MacRingen Nyheter Anmäl dig Medlemmar Humor Macism Artiklar Tips & Trix Länkar Tjejmac Tjejmac Navigering

MacRingen | Nyheter | Medlemmar | Evangelism | Tips & Trix
Anmäl dig | Humor | Artiklar | Länkar | Tjejringens Macsidor
Christinas Hem

Du är besökare [an error occurred while processing this directive] sedan 31 januari 1999
Uppdaterad 2015-02-20

Kontakt

Denna sajt har inspirerats och starkt influerats av www.apple.com (ja, som den såg ut innan dom bytte design alltså)