ArtiklarVi tänker annorlunda

Artiklar

Ringring

 

Alla artiklar




Relaterade länkar...

Christinas hem
Hon som skrev.

MacWorld
Tidningen.

Astroversum
Astrologen.

Apple-History
Läs mer om Apples historia.

"Svaret på hur Apples framtid blir får man se sig i stjärnorna efter". Så då tog vi och gjorde det.

Stjärnorna är på Apples sida

Vi frågade den professionelle astrologen Erik Hesser. Erik kan ingenting om datorer eller Apples historia. Steve Jobs har han aldrig ens hört talas om.

Vi har letat fram att Appel "föddes" 1 april 1976 och således är Vädur.
Erik matar in sifforna i sin PC(!) och konstaterar att de visar ett företag med stark pionjäranda som sysslar med kommunikation (Solen i konjunktion med merkurius i Väduren). Det är också ett idealistiskt och visionärt företag med starka andliga ideal (Solen, Merkurius i trigon med Neptunus i Skytten). Apple är med andra ord ett andligt, nydanande komunikationsföretag.

– Företagets grundläggande problematik är att man har svårt med självhävdelsen, säger Erik.
– Mycket går på känsla men med lite förnuft. Man har massor av intuition och goda idéer men saknar manlig kraft, och förmåga att komma ut med dem (Pluto i Vattumannen i opposition till Solen och kvadrat med Mars i Kräftan)

I astrologin talar man om de fyra elementen, och Apple består enligt horoskopet till 90% av vatten och eld. Dessa är av naturen antagonister, och har svårt att samarbeta. Vattnet släcker som bekant elden. Men om man får till det kan det också bli något väldigt kraftfullt – ångmaskinen är ett exempel på det.

Men allt är inte mörker – nu ljusnar det för Apple:
– Det som händer just nu är att Jupiter just nu, sedan 6 månader tillbaka aktiverar denna Apples grundproblematik. Jupiter står för expansion och framsteg. Snart kommer också Uranus, som står för plötsliga genombrott att aktivera Apples svaga punkt. Därefter kommer Pluto, som står för djupgående och varaktiga förändringar att aktivera samma punkt. Hela denna process kommer att pågå 1 – 1,5 år till.
För Apples del innebär detta att man nu har börjat komma ur sitt grundläggande problem att inte nå ut med sina idéer. Man sedan ett halvår tillbaka gått in i en process som helar företagets grundproblem och allt i horoskopet talar för att man om ungefär 1 – 1,5 år kommer att komma ut med något nydanande och totalt omvälvande. Något gränsöverskridande inom området kommunikation.
– Det är en väldigt positiv växtprocess Apple gått in i nu. En process som kommer att innebära att företaget omorganiseras och förnyas på ett revolutionerande sätt, konstaterar astrologen småleende.

– I början på maj 1998 kommer så ett vägskäl. Då har Saturnus gått trekvarts varv i horoskopet, och man kommer till sin "21-årskris". Den handlar om att det nu är dags att ta tag i och fullfölja det som påbörjades för 21 år sedan. Nu är det dags att "bli vuxen" och ta tag i sina problem och hantera dem på ett konstruktivt sätt.

Oroligt frågar man sig då om företaget kanske kommer att gå under då? Vinna eller försvinna? Men Erik lungnar mig skrattande:
– Det ska till en riktig dumskalle för att misslyckas med dessa aspekter.
Problemet tidigare har ju varit att man inte gör det man borde utan det som känns bra. Det har varit en ständig kamp mellan rationellt tänkande och känsla. Saturnus är en väldigt rationell planet, och med alla dessa goda aspekter har man goda utsikter att bli mer rationell under de närmaste två åren. Att få med både känsla och förnuft.

Steve Jobs
Men hur blir det då med Steve Jobs. Kommer han att bli den som leder företaget in i framtiden?

Steve Jobs är född 24 februari 1955, och är således Fisk.
– En flummig Fisk med häftig Vattumannamerkurius, säger Erik.
Han har Merkurius mycket nära Jupiter i sitt horoskop vilket betyder att han är en man med ett annorlunda sätt att tänka. Han ser andra infallsvinklar och möjligheter än vad andra människor vanligtvis gör. Men han har också en väldigt kort stubin. Han har både månen och mars i Väduren, vilket leder till ett häftigt temprament och mycket lite tålamod. Detta är en man som skäller ut sina medarbetare om de inte lever upp till hans mycket högt ställda krav, säger Erik.
– Han är också en person som känslomässigt är mycket skygg – lite av en ensamvarg. Han har vissa kärleksproblem. Han har svårt att få till det, men är obrottsligt lojal när han väl får det. Men han kräver också en oerhörd lojalitet av andra. Detta är dock något som förbättrats det senaste året.

Erik tittar vidare i sina papper och talar så om att Steve under det senaste 1 – 1,5 året varit inne i en identitetskris, och haft det rätt tufft med sig själv. Den är han nu under hösten är på väg ut ur.
– Det närmaste året ser det mycket ljusare ut. Han kommer att få del av mycket positiva Jupiter-aspekter – ungefär samtidigt som Apple har sina postiva aspekter. Det innebär konkret att han har stark medvind i allt vad han företar sig. I februari går Jupiter över hans Sol. Det betyder stark personlig expansion och framgång.

Jag frågar Erik om han utifrån det han sett i horoskpet tror att Steve Jobs kommer att ta sig an uppgiften att styra Apple?
– Jag tror med en 80% säkerhet att så är fallet.ë

Christina Svensson

Texten var införd i MacWorld nr 11 – 1997

 


Sådär. Nu känner jag mig mycket klokare.

JA | NEJ



MacRingen Nyheter Anmäl dig Medlemmar Humor Macism Artiklar Tips & Trix Länkar Tjejmac Tjejmac Navigering

MacRingen | Nyheter | Medlemmar | Evangelism | Tips & Trix
Anmäl dig | Humor | Artiklar | Länkar | Tjejringens Macsidor
Christinas Hem


Du är besökare [an error occurred while processing this directive] sedan 7 juli 2000
Uppdaterad 2015-02-20

Kontakt

Denna sajt har inspirerats och starkt influerats av www.apple.com (ja, som den såg ut innan dom bytte design alltså)